|
|
Lån  


 
Annonce:


Operation i udlandet
Flere og flere danskere vælger at rejse til udlandet for at få lavet kosmetiske operationer eller tandoperationer. Der kan være penge at spare. Men en tur på et udenlandsk operationsbord er ikke altid uden problemer. Forbrugerrådet har her samlet 6 gode råd til operation i udlandet.

Det er ofte billigere at lægge sig under kniven i udlandet. Men der er mange ting at holde øje med, inden man vælger at blive opereret uden for Danmark. Ved behandling i udlandet er man ikke omfattet af de danske regler om klage og erstatning – også selvom rejsen er købt i Danmark.Det betyder, at hvis uheldet er ude, skal man til at sætte sig ind i fx polsk klage- og erstatningslovgivning, og det er langt fra nemt.
”Der er altid rigtigt god grund til at tænke sig om, inden man får foretaget kosmetiske indgreb. Og særligt inden man tager udenlands for at få det gjort. Prisen kan være særdeles fristende, men der er mange ting, man skal forholde sig til, hvis man vælger at blive opereret i udlandet”, siger Sine Jensen, sundhedspolitisk medarbejder i Forbrugerrådet.

Går en kosmetisk operation i udlandet galt, kan det blive dyrt at komme hjem. Efter 1. januar dækker det gule sygesikringsbevis nemlig ikke længere hjemtransport, og en privat tegnet rejseforsikring dækker ikke behandlingsrejser.

Vælger man en operation i udlandet, fravælger man desuden den danske sikkerhed, der betyder, at lægen har pligt til at oplyse om alle risici ved operationen. Denne lov gælder ikke nødvendigvis i de lande, hvor man kan få foretaget billige operationer.

Gode råd til dig, som overvejer at blive opereret i udlandet

Få alle oplysninger om bivirkninger om behandlingen inden du tager afsted.

Vurdér klage- og erstatningsmulighederne i det land, hvor du skal behandles. Går operationen galt, gælder operationslandets klage- og erstatningslovgivning.

Danske rejseforsikringer dækker intet i forhold til behandlingsforløbet, når formålet med rejsen er frivilligt valgt operation/indlæggelse.

Undersøg alle omkostninger til rejse, ophold mv. en ekstra gang. Måske er det billigere at blive i Danmark?

Spørg til efterbehandlingen, måske inkluderer behandlingen en ekstra tur til hospitalet i udlandet.

Undersøg klinikken/behandlingsstedet via internettet eller via dit netværk og ikke kun gennem 'rejsebureauet'

Kilde: Forbrugerrådet

Kategorier p sider:

Hvem kan klage til Patientklage nvnet1111 Vgtproblemer Operation i udlandet Ortopdkirurgi Hvad er fristen for at klage til Patientklage nvnet1111 Klager Operationsstue Neurokirurgi Sygehuse Hvordan rejses en klagesag1111 Sundhedsportaler Sportsskader Laserkirurgi Gode rd om sknheds operationer
 
 
 Du er her: Operation - Netannoncer Operation - - Hvad er Operation en et   

Der tages intet ansvar for oplysningerne p denne side. Siden kan kun betragtes som vejledende.